Ποιοι είμαστε

Το Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι ο φορέας που έχει την ευθύνη της οργάνωσης και της λειτουργίας των κατασκηνώσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόνοιας.

Πρόκειται για έναν αυτοδιαχειριζόμενο ιδιωτικό φορέα υγείας και πρόνοιας με ιστορία 89 χρόνων, που ιδρύθηκε για την παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους (εργαζόμενους και συνταξιούχους) της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος όμως σήμερα έχει διευρύνει την παροχή των υπηρεσιών του και σε άλλα Ταμεία αλλά και σε ιδιώτες.

Έτσι λοιπόν οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ, με την πολύχρονη εμπειρία και την αξιοπιστία ενός καταξιωμένου φορέα υγείας και πρόνοιας, είναι σε θέση να παρέχουν με εγγύηση και ασφάλεια αξέχαστες διακοπές για τα παιδιά των ασφαλισμένων και όχι μόνο και μάλιστα με την σφραγίδα και την ταυτότητα ενός επώνυμου φορέα αναγνωρισμένων υπηρεσιών.

Από την Πεντέλη στη Λούτσα Πρέβεζας

Στην προσπάθεια παροχής βοήθειας στα μέλη του, μετά την κατοχή (1945), το ΤΥΠΕΤ δημιούργησε την πρώτη κατασκήνωσή του στη Πεντέλη. Ενοικίασε από τη Μονή Πεντέλης μια πευκόφυτη περιοχή 15 στρεμμάτων και με τη βοήθεια του Υπουργείου Προνοίας περιέθαλψε τα παιδιά των μελών του. Για την επίτευξη του σκοπού της κατασκήνωσης δούλεψαν τότε το ΤΥΠΕΤ και υπάλληλοι της Τράπεζας, που υπηρέτησαν τον θεσμό από διάφορες θέσεις μέσα στην κατασκήνωση (προσωπικό - στελέχη).

Η κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ στη Πεντέλη λειτούργησε μέχρι και το 1948.

Κατασκήνωση Διονύσου

Όταν η Διοίκηση της Τράπεζας παραχώρησε μέρος του κτήματος Διονύσου για 15 χρόνια στο ΤΥΠΕΤ έγινε ένας τεράστιος αγώνας για τη μεταφορά των υλικών από τη Πεντέλη και τη μεταμόρφωση του κτήματος σε κατασκήνωση.  Σε 6 μήνες η κατασκήνωση ήταν έτοιμη και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1949.

Οι προσπάθειες για τη διαρκή βελτίωση της κατασκήνωσης Διονύσου δεν σταμάτησαν ποτέ. Από κάθε άποψη παρέμεινε η πρώτη στο είδος της στον ελλαδικό χώρο.

Κατασκήνωση Χαλκιδικής

Πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια λειτουργίας της κατασκήνωσης Διονύσου, η σκέψη για τη δημιουργία παρόμοιας κατασκήνωσης στη Βόρεια Ελλάδα είχε απασχολήσει σοβαρά το Ταμείο Υγείας 

Το όνειρο άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 1982. Στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής, το ΤΥΠΕΤ απέκτησε έναν χώρο, ο οποίος άρχισε να μεταμορφώνεται σε παιδικό παράδεισο. Οι εργασίες περατώθηκαν το 1985. Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1997, η κατασκευή των κολυμβητικών δεξαμενών συνετέλεσε στην ολοκλήρωση της κατασκήνωσης.

Σήμερα, ένας μαγευτικός χώρος σε φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, μια σωστά μελετημένη και οργανωμένη κατασκήνωση παρέχει στα παιδιά μας υγιεινή, άνετη και ασφαλή παραμονή.

Κατασκήνωση Λούτσας Πρέβεζας

Από το 1999, μια νέα κατασκήνωση, ένα σύγχρονο κέντρο διακοπών στη Λούτσα Πρέβεζας, τέθηκε στη διάθεση των ασφαλισμένων του Ταμείου Υγείας. Η έκταση εκμισθώθηκε από την τότε Κοινότητα Λούτσας για 20 χρόνια, καθώς ο νόμος απαγορεύει την πώληση κοινοτικών εκτάσεων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα (μόλις εννέα μήνες) κατασκευάστηκαν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και το κέντρο λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1999.

Τρεις παραδεισένιες γωνιές για τα παιδιά του ΤΥΠΕΤ. Φυσικό περιβάλλον, εξοχή, δροσιά. Άριστες εγκαταστάσεις, άνετη διαβίωση, υψηλού επιπέδου παροχές στους κατασκηνωτές. Όλα μελετημένα με ακούραστη φροντίδα και προσοχή, με γνώμονα τη χαρά και τη διασκέδασή τους.

×

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.