Δημιουργική Απασχόληση

Δημιουργική Απασχόληση

Τα εικαστικά, η μουσική, τα θεατρικά δρώμενα, η έκφραση μέσα από τον χορό, και τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, αποτελούν ποικιλόμορφες δραστηριότητες, οι οποίες δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού, είναι ενταγμένες όμως στο ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργίας των κατασκηνώσεων.

Ειδικότερα στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης εντάσσονται οι πιο κάτω δραστηριότητες:

Μουσική
Μουσική
Επηρεάζει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, βοηθά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ανάπτυξής τους. Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας, ενώ τα μεγαλύτερα δραστηριότητες όπως εκμάθηση μουσικού οργάνου, συμμετοχή σε ομάδα τραγουδιού ή χορωδίας κλπ.
Οι δραστηριότητες της ομάδας παρουσιάζονται στην πλατεία της κατασκήνωσης.
Μουσική
Χορός
Χορός
Χορός
Συμβάλλει στη σωματική και ψυχική υγεία και βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν σωστή κίνηση, ευελιξία, αντοχή και παράλληλα να χαρούν και να διασκεδάσουν.
Ο χορός βοηθά στη μεταξύ των παιδιών επικοινωνία και συνεργασία, καθώς συνήθως είναι ομαδικός.
Τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν διάφορα είδη χορού, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, επιλέγοντας κάποια από τα προγράμματα που θα δημιουργηθούν.
Ζωγραφική
Ζωγραφική
Η ζωγραφική αποτελεί τρόπο δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης αλλά και προσωπικής έκφρασης του παιδιού (επιλογή θέματος, χρωμάτων κλπ.).
Το βοηθάει να γίνει παρατηρητικό, να συνεργάζεται και να επικοινωνεί μέσα από ομαδική εργασία.
Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν για έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών που βρίσκονται σε μουσεία όλου του κόσμου. Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν και με ζωγραφική σε Η/Υ.
Ζωγραφική
Θεατρικό παιχνίδι
Θεατρικό παιχνίδι
Θεατρικό παιχνίδι
Στόχος είναι η δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσω τεχνικών που διδάσκονται στο θέατρο και αποσκοπεί στην ψυχαγωγία αλλά και την ανάδειξη του ταλέντου ή και ειδικών ικανοτήτων μέσω ρόλων ή ελεύθερης έκφρασης. Έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν αυτοσχέδια κοστούμια, σκηνικά και να παρουσιάσουν σκετς στη γιορτή λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου.
Κινηματογράφος
Κινηματογράφος
Στο πλαίσιο της βραδινής ψυχαγωγίας προβάλλονται ποιοτικές κινηματογραφικές ταινίες. Ο κινηματογράφος είναι ένα είδος ψυχαγωγίας που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε ως μέσο διασκέδασης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει ο κινηματογράφος είναι η εικόνα. Η χρήση της εικόνας μας φέρνει πιο κοντά στην ιστορία και το θέμα που πραγματεύεται η ταινία, κάνοντας πιο εύκολο το να περαστούν στον θεατή ιδέες και να ευαισθητοποιηθεί πάνω στο θέμα που παρουσιάζεται.
Κινηματογράφος
Σκάκι δαπέδου
Σκάκι δαπέδου
Σκάκι δαπέδου
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το σκάκι είναι πάρα πολλά, γιατί ενώ δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερες εγκαταστάσεις ούτε πολυδάπανο εξοπλισμό, συμβάλλει με τον προσφορότερο τρόπο στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών χαρακτηριστικών, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του παιδιού, πλεονεκτήματα που κατατάσσουν το σκάκι ως την κορυφαία πνευματική δραστηριότητα.
Χειροτεχνία
Χειροτεχνία
Μέσα από το εργαστήρι ζωγραφικής τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν και με άλλες δραστηριότητες όπως πηλός, ντεκουπάζ, κατασκευή κοσμήματος κλπ.
Χειροτεχνία
Δανειστική βιβλιοθήκη
Δανειστική βιβλιοθήκη
Δανειστική βιβλιοθήκη
Φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τη γνώση και καλλιεργεί την κατανόηση των ενδιαφερόντων τους μέσα από το διάβασμα.
Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία της ηλικίας τους μέσα από δεκάδες τίτλους της σύγχρονης και της κλασικής λογοτεχνίας.
×

Εγγραφή Χρήστη

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Ξέχασα τον κωδικό μου

Επαναφορά Κωδικού Πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies..